Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 463

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Fotografietips

Leg je gezinsgeluk vast op foto: tips voor gezinsfotografie

Extra leuk als persoonlijk cadeautje

Hoe vang je geluk op een foto? Dat ontdek je met onze vier tips voor gezinsfotografie. Vanaf nu maak je alleen nog unieke familiefoto's met je camera of smartphone. We geven je ook advies om je kind(eren) zowel voor als achter de camera te betrekken. Veel fotografieplezier gegarandeerd!

1. Betrek je huisdier

Verzamel de tofste speeltjes en laat je kind(eren) even dollen met jullie huisdier. Een aantal punten waarop je moet letten bij het fotograferen van je viervoeter:

  • gebruik weinig scherptediepte
  • maak gebruik van natuurlijk licht
  • focus op de ogen

Maak slim gebruik van de setting voor de mooiste foto’s. Het is ook leuk om af te wisselen met perspectieven. Zo kan je kiezen voor het vogelperspectief (boven je huisdier en je kind) of net voor het kikkerperspectief door op de grond te gaan liggen.

Extra tip: Maak achter de camera gebruik van speeltjes met geluid om zo de aandacht van je huisdier richting de lens te trekken. Wees creatief en neem er je tijd voor. Het levert je sowieso een hoop fotografieplezier op!

Een speelse foto met je favoriete huisdier.

2. Ga aan de slag met actiefoto’s

Foto's van spelende kinderen en ouders zijn leuke momenten om vast te leggen. Deze spontane actiefoto’s leveren een hoop plezier en nadien fijne herinneringen op. Het geluk spat van de foto’s. Maar hoe pak je dit nu het best aan?

Of het nu om een fototoestel of smartphone gaat, de sleutel tot scherpe actiefoto's is een zo kort mogelijke belichtingstijd. Daarvoor moet je vooral fotograferen met veel licht. Dit werkt zowel buiten in de tuin als in een lichte kamer. Een flits kan ook een optie zijn, maar dat verpest toch de sfeer. Een statief is een alternatief, maar dat heb je niet altijd bij je en het is ook niet zo praktisch voor actiefoto’s. Maar door de ISO-waarde op je toestel flink op te voeren, kun je zonder statief en flitser toch kwaliteitsvolle foto’s maken.

Extra tip: Probeer verschillende perspectieven uit - creatief experimenteren is de sleutel tot spontane foto's met kinderen. Deze foto’s kan je bundelen in een CEWE Fotoboek Pure, een fotobox of je kan er een of meerdere selecteren voor een uniek telefoonhoesje.

Een papa houdt zijn zoon in de lucht.
Een papa houdt zijn zoon in de lucht.

3. Kook samen met je kinderen

Met deze tip ga je voor unieke gezinsfotografie: koken met de kinderen en jezelf niet te serieus nemen.

Een van de beste trucs om sfeervolle foto's creatief vorm te geven? Dat is spelen met kleurrijke objecten en toffe accenten. Groenten en fruit zijn van nature blikvangers en lenen zich dus uitstekend voor kleurige foto’s. In onze voorbeeldfoto zijn de groenten op de voorgrond onscherp, terwijl de rode schijfjes paprika rond de ogen en de wortel in de hand je blik meteen naar het gezicht van de kinderen trekken.

Extra tip: Maak elke maand een foto met je kind(eren) en de bijbehorende seizoengroenten. Maak van deze fotoreeks een mooie fotokalender en je hebt elke maand weer plezier van je fotosessie. De losse foto’s staan ook leuk in een fotobox. Zo geef je je foto’s een mooie plek en kan je geregeld variëren met de foto die je vooraan plaatst.

Laat je kinderen meehelpen in de keuken voor spontane fotomomenten.
Laat je kinderen meehelpen in de keuken voor spontane fotomomenten.