Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 463

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Fotografietips

Lonkt de vakantie? Zo is creatieve foto’s maken kinderspel!

Als je reist, is élk moment dat je wil koesteren het fotograferen waard.

Maak dus voldoende leuke vakantiefoto’s. En verzamel ze nadien in een fotoboek om ze te redden van de vergetelheid. Wil je een vakantiealbum dat er echt uitspringt, zoals dat van ambassadeur Judie? Laaf je aan onze tips voor je ertussenuit knijpt.

3 organisatietips voor je vertrek

  1. Settings: check!

Als je een camera meeneemt, controleer dan vooraf de instellingen. Kies de juiste tijdzone en stel de cameraklok in. Zo bespaar je jezelf een hoop moeite bij het ordenen en archiveren van je foto’s.

Neem op voorhand de tijd om je fototoestel goed in te stellen.
Neem op voorhand de tijd om je fototoestel goed in te stellen.

2. Geheugenkaartjes: leeg

Op je bestemming toekomen en merken dat je geheugenkaarten vol zijn – help! Zorg ervoor dat je met lege geheugenkaarten afreist zodat je genoeg ruimte hebt voor je vakantiefoto’s. Maar wel eerst je oude foto’s bewaren natuurlijk.

3. Back-up: geregeld

Fotografeer je met je smartphone? Koppel er dan zeker een back-up aan. Bij een iPhone is dat veelal iCloud. Onze aanraders: Dropbox, OneDrive en Amazon. Deze programma’s bewaren je telefoonfoto’s op datum, en verwerken die meteen in de bestandsnaam. Handig om te zien wanneer je die leuke vakantiefoto’s hebt genomen. Maar bovenal dé manier om je reisfoto’s veilig te stellen. Je zal je toestel maar verliezen of in het zwembad laten vallen ...

Onvergetelijke momenten als deze wil je toch niet verliezen? Voorzie een back-up!
Onvergetelijke momenten als deze wil je toch niet verliezen? Voorzie een back-up!

3 organisatietips tijdens je vakantie

  1. Less is more

Heb je de neiging om heel veel plaatjes te schieten van een bepaalde omgeving of gebeurtenis? Weersta aan die drang om eindeloze reeksen te fotograferen. Daag jezelf uit om maximaal twee tot drie creatieve foto’s te maken. Zo ga je vanzelf grondiger te werk, en kamp je achteraf niet met keuzestress.

Wees selectief in dat wat je fotografeert tijdens je vakantie.

2. Slim gezien

Maak elke dag notities over je fotografie-exploten. Dat hoeft geen uitgebreid verslag te zijn. Leg enkel de belangrijkste feiten vast (wie, wat, waar), eventueel in de notities van je smartphone. Als je later aan de slag gaat met je fotoboek, helpen die aantekeningen je bij de opbouw en selectie.

Heb je tijdens je vakantie: weetjes, namen en uitspraken bijgehouden in een notitieboekje?

3. Sorteren maar!

Creëer een aparte en gedeelde map op je telefoon. Zo kan je dagelijks op rustige momenten je foto’s sorteren en selecteren. Hint: nog leuker met een cocktail bij de hand!

Start al eens tijdens je vakantie met het selecteren van je mooiste beelden.

Vind je deze tips interessant en kan je extra tips gebruiken om jouw fotoarchief op orde te brengen? Volg dan zeker het Instagram account van @personal.opa

3 fotografietips tijdens je trip

  1. Begin bij het begin

Je vakantie vangt aan zodra je de deur achter je dichttrekt. Wacht dus niet tot je op je bestemming bent om je camera boven te halen. Breng de weg ernaartoe ook in beeld. Een kiekje op het vliegveld, vanuit de taxi naar je vakantieadres of terwijl je incheckt in je hotel – elk moment zegt iets over je reis.

Heb je tijdens je vakantie: weetjes, namen en uitspraken bijgehouden in een notitieboekje?
Maak ook beelden op weg naar je vakantiebestemming.

2. Ga kopje-onder

Dobberen in het zwembad, pootjebaden in de branding ... aan ‘spetterende’ vakantieplaatjes geen gebrek. Maar onder water vinden pas écht toverachtige taferelen plaats. Het loont dus om een duik te nemen en die magische fauna en flora in beeld te brengen. Enkel met een waterproof camera of telefoon natuurlijk.

Wees selectief in dat wat je fotografeert tijdens je vakantie.
Denk aan een hoesje of een waterproof camera voor unieke plaatjes!

3. Zoom eens in

Schoonheid schuilt in kleine dingen. Wil je echt creatieve foto’s maken? Focus dan op zaken die een plek of object uniek maken. Als je goed kijkt, vind je vast voorwerpen waarvan de details een bijzonder verhaal vertellen. Van verweerde mozaïektegels en lieflijke bloemblaadjes tot bontgekleurde stoffen – detailopnames maken je fotoboek nóg mooier.

Detailfoto’s zorgen voor extra sfeer of emotie in jouw vakantiefotoboek.
Smaakt naar meer? Op naar onze andere tips om je vakantie treffend te vereeuwigen