Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 463

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Judie’s CEWE-vakantieboeken

Beelden om bij weg te dromen

Ze heet Justine, maar zeg gerust Judie: de naam van haar Instagramaccount. De foto’s van deze ‘travel junkie’ zijn om door een ringetje te halen. Ze poseert naturel en met positieve vibes voor de lens van haar partner Jhon. Zo delen ze hun reiservaringen met prachtige plaatjes, die ze nadien vereeuwigen in CEWE-fotoboeken. We polsten naar Judie’s passie voor reizen en hoe ze die belevenissen onsterfelijk maken.

Koestermomenten vastleggen

De dertigjarige Judie kreeg de wanderlustmicrobe pas echt te pakken toen ze een drietal jaar geleden haar vriend Jhon leerde kennen. “We zijn allebei verzot op reizen en maken er zoveel mogelijk tijd voor vrij”, vertelt Judie. “Als het kan, gaan we graag wat langer weg. Het liefst naar warme oorden waar rust en avontuur lonkt. De voorbije jaren trokken we naar Mexico, Indonesië, de Filippijnen, de Malediven ... Reizen is een levensstijl geworden. We kunnen niet meer zonder en dromen ervan om ooit ergens te gaan wonen waar we dat gevoel áltijd kunnen ervaren.”

Tijdens hun vakanties neemt het koppel een massa foto’s. Vaak met Judie in de hoofdrol, maar ook landschapsfoto’s en kiekjes van het stel samen. De beelden zijn stuk voor stuk om in te kaderen. Van een haast dromerige schoonheid en 100 procent Instaproof. “Jhon is professioneel fotograaf. Hij brengt vooral huwelijken in beeld. Dat hij een professional is, blijkt uit de technische kwaliteit van de foto’s. Maar het gaat bovenal om storytelling: emoties en verhalen vatten in sprekende beelden.”

Fotograaf Jhon, partner van Judie, legt emoties en verhalen vast in sprekende beelden.
“Omdat wij zoveel aandacht besteden aan onze foto’s, willen we ze op de best mogelijke manier laten drukken en bewaren om er nog lang plezier aan te beleven.”

Uit de kunst, maar ongekunsteld

Judie plant de vakanties tot in de puntjes, al staat het koppel ook open voor onverwachte wendingen. Zijn de foto’s ook zo doordacht of eerder spontaan? “De meeste shoots zijn echt wel voorbereid. We zoeken unieke plekken uit. Meestal gaan we heel vroeg op pad om in alle rust de beste settings te ontdekken. Ook de foto’s nemen we op momenten dat de locaties zo goed als verlaten zijn – ’s ochtends vroeg of ’s avonds rond etenstijd. Die privacy is een must. En de foto’s ogen veel mooier zonder drukte en storende elementen.” En wat met de beelden zelf? Worden die nog bewerkt? “Jhon fotografeert met Canon EOS R5 met verschillende lenzen (24-70 en 2.8) en ook met de drone Mavic 2 Pro. Hij gebruikt Lightroom en Photoshop om foto’s te corrigeren. Let wel: daar komen geen intensieve bewerkingen aan te pas. We houden niet van ‘gekunstelde’ foto’s die nog maar weinig gemeen hebben met het origineel. Soms zie je vakantiekiekjes met een helderblauwe waterpartij. In het echt blijkt die dan troebel en bruinig. Daarop zal je ons niet betrappen. Het moet écht ogen, niet fake. Als je de juiste plek uitkiest op het juiste moment met de juiste belichting, dan hoef je nadien niet meer te ensceneren.”

Judie en Jhon zoeken de mooiste plekjes uit om er te fotograferen op een rustig moment.

Fraai zonder franjes

Jhon schiet de beelden, Judie legt zich toe op de fotoboeken. Dat doet ze weloverwogen en minutieus. “Al die fijne vakantiemomenten verdienen het om mooi bewaard te worden. Ik koester mijn fotoboeken. Ze liggen netjes uitgestald op de koffietafel om erin te bladeren en telkens opnieuw die herinneringen op te roepen. Ik neem er dan ook mijn tijd voor om ze te maken. Selecteren, combineren, schikken, achtergronden kiezen ... er komt best wat bij kijken.” Hoe moet zo’n fotoboek eruitzien? “Zo puur en eenvoudig mogelijk. Geen tierlantijntjes, titels, teksten, noem maar op. Ik mix ook geen locaties op één pagina, noch te veel uiteenlopende kleuren. Sommige foto’s mogen gerust een hele pagina innemen om het blad mooi te vullen. Mijn voorkeur gaat naar een subtiele en stijlvolle look die de kwaliteit van de foto’s eer aandoet en ze voor zich laat spreken. Verder ga ik altijd voor een harde kaft en de matte versie van het papier. Dat heeft een fluweelachtige uitstraling, geknipt voor onze foto’s.”

Judie koestert haar fotoboeken. Ze zien er puur en eenvoudig uit.

Tevreden over de hele lijn

Dat Judie fan is van CEWE staat buiten kijf. Maar waarom precies? “De ontwerpsoftware is fijn en makkelijk om mee te werken. Ook mooi meegenomen: de vele opties voor formaten, kleuren, lay-outs ... De boeken worden snel geleverd, en dat voelt telkens als een cadeautje: mooi en degelijk verpakt, in perfecte staat. Omdat wij zoveel aandacht besteden aan onze foto’s, willen we ze op de best mogelijke manier laten drukken en bewaren om er nog lang plezier aan te beleven. Ik vind de service van CEWE helemaal top. Momenteel ben ik trouwens aan een nieuw boek bezig. Mijn collectie CEWE-fotoboeken wordt gegarandeerd nog uitgebreid.” (lacht).

Kreeg je reiskriebels bij het zien van deze prachtige beelden? Volg dan zeker ook Judie’s reiservaringen op Instagram @Judieblog

Judie in een notendop

  • Passies en hobby’s: reizen (what else?), Judie boutique, crossfit, etentjes met vrienden, Netflix
  • Ultieme droom: verhuizen naar een warm oord met een rustiger levensrimte
  • Grote liefdes: verloofde Jhon (in september 2022 huwen ze in Marrakech!) en hondje Birdy, een lieve shiba inu
  • Mooiste reizen: dilemma! Indonsië en de Filippijnen waren sowieso voltreffers
  • Een hart voor ... de planeet en dierenwelzijn (sinds twee jaar vegetariër)
  • Favoriete quote: “Travel is the only thing you buy that makes you richer”

Tips voor het ultieme reisverslag