Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 463

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Jouw CEWE fotojaarboek met een inspirerende lay-out

Wij geven jullie graag enkele tips mee om aan de slag te gaan met onze nieuwe lay-outs voor jouw fotojaarboek van 2023.

Aanpassen sjabloonboeken

We kennen het allemaal wel: je start met je jaarboek en eigenlijk weet je niet hoe je moet beginnen. Gelukkig kunnen we je daar een stuk mee op weg helpen. In de software is een groot aantal sjabloonboeken beschikbaar (rubriek Stijlen en Themaboeken) en je krijgt deze ook aangeboden als je een nieuw boek start.

In het keuzescherm (zie hierboven) kan je zelf de stijl kiezen die je mooi vindt.

Wij adviseren om deze stap over te slaan en te kiezen voor de blanco stijl. Zo zit je als je begint aan je boek niet vast aan een stijl, maar kan je kiezen uit alle verschillende stijlen. Met deze tips leggen we uit hoe.

Je kan altijd nieuwe stijlen en themaboeken die in de CEWE software ingesloten zijn, downloaden. Kijk regelmatig in de software voor nieuwe boeken en stijlen via de knop 'meer downloaden'. Deze themaboeken geven je de mogelijkheid om je eigen creativiteit te combineren met de door CEWE voorgestelde stijlen.

Als je een bepaalde voorkant van een stijl mooi vindt, sleep je de stijl op de voorkant om deze toe te passen.

Omslag kiezen

Als je een bepaalde voorkant van een stijl mooi vindt, zoals in dit geval de jaarboek voorkant, sleep je de stijl op de voorkant. Dan kun je kiezen wat je wil: alleen de voorkant in deze stijl of je hele boek. In dit geval kiezen we alleen voor de voorkant.

Je hebt je favoriete voorkant op je boek geplaatst en nu begint het leuke gedeelte: het aanpassen van de stijl. Elke stijl of sjabloon is altijd aan te passen aan je eigen wensen. In dit voorbeeld is er gekozen voor een zilveren opdruk, in plaats van de gouden en is het lettertype aangepast. De foto’s staan op één lijn en de kleur van de blokken onder de letters zijn aangepast aan de kleuren van de foto’s. En niet geheel onbelangrijk: je kan ook het juiste jaartal ingeven.

Zo zie je dat een standaard stijl volledig aangepast kan worden naar je eigen wensen. Eigenlijk moet je deze stijlen zien als een handig opstapje naar je eigen schitterende voorkant.

Je kan een standaard stijl helemaal aanpassen naar je eigen wens met verschillende lettertypes en kleuren.

Binnenwerk

Wat we voor de omslag gedaan hebben kunnen we ook herhalen voor de binnenkant van het boek. Uit elke stijl kun je op deze manier pagina’s halen en aanpassen naar eigen wens. Dit is zelfs ook mogelijk met de themaboeken.

Je kan een themaboek toepassen op je volledige boek of alleen bepaalde pagina’s uit een themaboek gebruiken.

Een themaboek is in eerste instantie van toepassing op je volledige fotoboek. Maar wat als je er maar een paar pagina’s van zou willen gebruiken? Als je een mooi themaboek gevonden hebt, waarvan je bepaalde pagina’s graag zou willen gebruiken, beweeg je met de muis over het themaboek heen. Dan verschijnt er een tekstblok met de tekst 'Pagina-indeling weergeven'. Als je daarop klikt worden alle pagina’s uit het themaboek zichtbaar. Zo kan je dan uit alle losse pagina’s kiezen om in je eigen fotoboek te slepen. Ook deze pagina’s zijn weer geheel aan te passen naar eigen wens. Om vervolgens het themaboek weer te sluiten klik je boven in de balk van de themaboeken weer op de knop 'Terug'.

Start nu met je fotojaarboek!