Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 463

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Het themaboek omzetten naar jouw gewenste gelegenheid!

Het ombouwen van dit themaboek naar bijvoorbeeld een fotojaarboek is helemaal niet ingewikkeld. Door het aanpassen van kleuren, teksten en cliparts kom je al een heel eind. Zo kun je ieder themaboek of het nu reis-, bruiloft, of een familie gerelateerd boek is omzetten naar jouw gewenste gelegenheid. De mogelijkheden zijn eindeloos. In dit voorbeeld laten we zien hoe je van het themaboek 'Reisherinneringen' een variant maakt voor een fotojaarboek.

Overzicht van jouw jaar

De eerste pagina van dit themaboek begint met een overzichtspagina van drie weken vakantie. Dit gaan we omzetten naar een overzichtspagina van jouw jaar. Je kan ervoor kiezen om een pagina-indeling te maken met 12 foto’s, voor de 12 maanden in een jaar. Of kies voor een indeling met 4 foto’s, voor elk seizoen 1 foto.

Maandoverzicht

Met tekstvakken kan je de maanden aanduiden op de manier die jij het meeste vindt passen (met getallen of de maanden volledig uitgeschreven.) Plaats voor een leuk effect de getallen van de maanden groot in een wit lettertype onderin de foto. In het voorbeeld is gekozen voor het lettertype Bodoni.

Seizoensoverzicht

Vervolgens kan je kiezen de maanden of seizoenen een themakleur te geven, zoals in het voorbeeld. Voor elke maand of elk seizoen kan je dan een soort ‘schutblad’ maken, met daarop een leuke quote die toepasselijk is voor die maand of dat seizoen.

Tip: Vind je het lastig om een kleurenpalet samen te stellen of te bepalen welke kleur bij welke maand (of welk seizoen) past? Kijk dan eens naar de kleuren in je foto’s en haal daar met het kleurenpipetje in de software de specifieke kleuren uit. Voor januari (of de winter) zullen de kleuren waarschijnlijk wat koeler zijn dan die voor de zomer. Met een pastelkleurtje zit je altijd wel redelijk veilig.

Tip: Verwerk je graag leuke quotes of anekdotes in jouw fotoboek? Een handgeschreven lettertype is hier zeer geschikt voor. Je zit niet alleen vast aan de lettertypes die beschikbaar zijn in onze software, ook de lettertypes die op jouw computer staan worden automatisch ingeladen. Download dus van tevoren ook de lettertypes die jij mooi vindt en wilt gebruiken in je fotoboek.

Vind je het lastig om fontcombinaties te maken? Ga dan bij koppen en titels voor een chiquer lettertype (zoals Bodoni in het voorbeeld) en combineer deze met een eenvoudig font (zoals function of courier PS) voor subkoppen en alineateksten.

De rest van jouw jaar

De pagina’s daarna kan je naar wens vullen met de hoeveelheid foto’s die jij zelf graag wilt. In de kleurvlakken zoals in het voorbeeld is er ruimte voor een leuke of onvergetelijke gebeurtenis uit die maand. Je kan er ook voor kiezen om ze leeg te laten en alleen de themakleur van die maand te gebruiken.

Resultaat

Van Reisthema...

..naar een overzicht van jouw jaar

Ga voor transparante reliëfopdruk

Je denkt bij onze reliëfopdruk misschien niet meteen aan de transparante optie, maar ook die is voor jouw jaarboek zeer geschikt. Zeker als je goud, zilver of roségoud meer voor speciale gelegenheden vindt, kan je dus kiezen voor transparante opdruk. Het voordeel hiervan is dat je dus de kleur van de tekst of de clipart door de glanslaag van de transparante reliëfopdruk ziet waardoor het lijkt alsof de reliëfopdruk de gekozen kleur heeft. En je deze dus elke gewenste kleur kan geven die je wilt.

Een aantal leuke extra’s voor jouw fotoboek

Maak van je jaarboek een echte eyecatcher