Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 463

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Je reiservaring puik in beeld brengen?

5 tips om je fotoboek te maken!

Je kijkt er telkens lang naar uit. Maar voor je het weet, zit je vakantie er alweer op – sneu. Dé manier om dat vakantiegevoel te verlengen en herbeleven? Zelf je fotoboek maken! Met de bekroonde software van CEWE is dat een fluitje van een cent. Je kiest uit talloze formaten en achtergronden, stijlen en lay-outs, Clipart en andere opties om je vakantiealbum te personaliseren. En je werkt eraan wanneer het jou uitkomt. Dat kan zelfs al tijdens je vakantie, dankzij de gratis mobiele app. Check snel onze tips om van je fotoboek een plaatje te maken!

1. Zie het groot

CEWE-fotoboeken worden standaard geleverd met 26 pagina's – een zee van ruimte om je mooiste momenten in beeld te brengen. Toch hoef je je niet tot die pagina’s te beperken. Je voegt eenvoudig extra bladzijden toe als je meer plaatjes wil tonen. Zo komt zelfs die wereldreis helemaal tot zijn recht.

Extra pagina’s nodig of toch een groter formaat fotoboek met zelfde verhoudingen? Dat is mogelijk!

2. Ga voor plat

Fotoboeken met een platliggende binding (‘layflat’) kan je volledig openslaan zonder de binding te beschadigen. Ideaal voor spreads met een afbeelding op twee pagina’s zoals panoramafoto’s. Geef je ogen tijdens je vakantie de kost, en zoek naar weidse uitzichten. Kustlijnen, skylines ... bring it on!

Met platliggende binding kan je grote panoramafoto’s prachtig weergeven.

3. Voeg beweging toe

Je vakantiealbum wordt nog sprekender als je video’s integreert. Met onze ontwerpsoftware upload je in een handomdraai filmpjes. Samen met een filmstrip met beelden uit je video wordt er een QR-code aangemaakt. Scan die met je smartphone, en je avonturen komen opnieuw tot leven. Wist je trouwens dat je ook landkaarten van je reis of roadtrip kunt toevoegen? Zo weet je later precies welke plekken je allemaal hebt bezocht. Check hier hoe je dat aanpakt.

Een filmpje toevoegen in je fotoboek? Dat kan in een handomdraai!

4. Lay-out als een pro

Naast verschillende papiersoorten, kaften en bindingen, kies je uit een resem lay-outs en Cliparts om je fotoboek naar je hand te zetten. Creëer een stijl die net zo uniek is als je reis door te spelen met achtergronden, lettertypes, maskers en kaders. Maar maak het niet té druk: een uniforme lay-out oogt rustiger en harmonieuzer. Wil je veel foto’s tonen op een dubbele pagina? Mix dan niet te veel perspectieven, en waak erover dat kleurstemmingen en lichtomstandigheden bij elkaar passen. Dus beter geen foto’s van dag en nacht in één overzicht.

Speel met achtergronden, lettertypes, maskers en kaders voor een uniek vakantiefotoboek.

5. Maak een statement

Sommige foto’s verdienen een plekje in de schijnwerpers. Vul gerust een volledige pagina in met een bijzondere blikvanger. Of zet eens een titel of Clipart extra in de kijker. In ons voorbeeld contrasteert de grote foto links met de kleinere foto’s rechts.

Heb je een bijzondere foto gemaakt? Laat hem dan een pagina vullen!

Volg één van onze webinars

Ben je nog niet vertrouwd met onze software? Of snak je naar meer tips om je fotoboek te maken? Expert Marius leert je alle kneepjes om zelf je fotoboek te maken in onze webinars